Kako uspeti z delom v življenju

Vsi ljudje si v življenju sproti zastavljamo svoje cilje, katere seveda tudi želimo čim hitreje in enostavneje doseči. Nekateri si zadajo večje naloge, spet drugi manjše.

Nekdo si za cilj določi, da uspešno opravi potapljaški izpit. Drugi, da se dobro nauči vseh tehnik gorskega kolesarjenja in se s tem upa ter zna spustiti iz najbolj strmih pobočjih.

Na drugem koncu pa imamo še ljudi, ki si po našem mnenju označijo malo nemogoče oziroma nedosegljive cilje. Na primer: preplezati najvišjo goro na svetu Mount Everest – 8,848m.

Vendar, če pogledamo vse skupaj skozi večjo sliko, spoznamo, da ni pomembno kako dolga in težka pot nas čaka do našega cilja. Vse je dosegljivo, le če se jo lotimo lepo počasi korak za korakom.

 

 

Kako uspeti in dosegati vse naše cilje v življenju:

Veliko ljudi si želi dejansko, kar teči proti svojemu cilju. Zmago bi si z največjim veseljem želeli občutiti vsaj v roku enega tedna. Seveda kar kmalu zatem pride do primera, da se na njihovi poti zaradi vse te njihove “brzine” hitro kje spotaknejo.

S tem pa padejo na realna tla. Še najbolj jih pretrese to, da kljub ob vsem tem njihovem norenju nimajo niti enega samega pozitivnega rezultata. So utrujeni in popolnoma izčrpani. Enostavno zmanjka jim energije za nadaljevanje poti.

Torej nauk te zgodbe je, da se naših ciljev vedno lotimo počasi. Z tistim ustreznim tempom za na dolge proge. Sami pri sebi moramo vedeti, da rezultati ne pridejo, kar čez noč. Ne nikakor, v čisto nobenem primeru ni tako. Za njih se moramo potruditi. Druge poti žal ne obstaja.

Drugi najpomembnejši faktor, ki vpliva na naš morebitni uspeh je definitivno strast. Kadar se odločamo, da bomo nekaj v življenju počeli, zmeraj glejmo nato, da nas to delo veseli. V sebi moramo imeti željo in vnemo do nenehnega dela, kajti le z njim počasi z vztrajnostjo pridemo do cilja ali z drugo besedo končnega uspeha.

V prenesenem pomenu naj nas naše izbrano delo veseli v takšni meri, kot na primer poklicne pevce razveseljuje ustvarjanje z glasbo. Vsi vemo, da na svetu ne obstaja uspešnega glasbenika, kateremu niso prav nič blizu melodije.

Vrhunska pesem nastane, kadar je le ta produkt naše umetnosti. Našo umetnost pa lahko kreiramo samo z našim užitkom, srečo in nenehnimi občutki radosti, katero nam na koncu skupaj z vsemi temi prednostmi uspe iztisniti globoko iz nas.

Zatem nastane mojstrovina glasbe, ki smo jo danes deležni od svetovno znanih izvajalcev oziroma umetnikov z neverjetnim smislom, energijo in občutkom. Uspeli pa so zaradi tega, ker so vso to njihovo neverjetno umetnijo oziroma delo delili z nami vsemi.

Enostavno najdite svojo strast in odlične rezultate boste lahko dosegali na vseh vaših področjih. V kolikor še neveste kje točno imate v sebi to energijo, potem obvezno pustite času čas. Ljudje se včasih vse preveč ženemo.

Noro hitimo, s tem pa pozabimo na nas same. Seveda na tak način nikoli ne najdemo našega veselja. V kolikor si vzamemo čas zase bomo slej, kot prej ugotovili in našli tisto pravo našo strast, ki ne mine.

 

 

 

 

 

Razgovor za službo – Kako se nanj pripraviti

Pogosto pozabljamo nato kako pomemben je razgovor za službo. Največjo pozornost dajemo prošnji za delo, ki jo dodelamo s tem, da v naš življenjepis dodamo nekaj: (preteklih delovnih izkušenj, naših pozitivnih lastnosti, načrtov za prihodnost, hobijev).

To prošnjo pa nato, kot po tekočem traku pošiljamo vse dokler nismo povabljeni na prvi razgovor… Pokličejo nas, razveselimo se in v vsem tem veselju si mislimo, da smo naredili že vse.

 

 

Ja in kaj potem sledi:

Veselo novico takoj sporočimo svojim bližnjim in si skupaj rečemo: no zdaj pa se ti bo sigurno kmalu odprla nova priložnost oziroma dobra zaposlitev, služba.

Nakar se naslednjo jutro z mapo v roki odpravimo proti kraju, kjer nas čaka razgovor. Edina naša skrb vse od trenutka odkar smo izvedeli, da smo povabljeni na razgovor pa do sedaj tega trenutka, ko smo krenili proti razgovoru je ta: (ali bomo našli ta kraj, bo naš prihod pravočasen in kje sploh bomo parkirali???).

Ampak ne, mi se poleg vsega niti ne zavedamo, da smo z čisto vsem tem kar smo do zdaj naredili, opravili le polovico dela, ki dejansko vodi do pridobitve novega delovnega mesta.

Torej na kaj smo pozabili?

Razgovor za službo – Nasveti kako se pred njem ustrezno pripravimo:

Primerno pripravljeni kandidati sam razgovor bistveno bolje opravijo. S tem pa je njihova možnost, da pridobijo zaposlitev mnogo večja od tistih, ki na njega pridejo povsem nepripravljeni.

Prav za prav se danes tisti osebi, ki pride na razgovor v celoti spontano v skoraj vseh primerih možnost po zaposlitvi zapre, saj je konkurenca v teh časih kar huda.

Na določeno razpisano delovno mesto se prijavi tudi do 800 brezposelnih oseb. Nakar izberejo 30 najbolj primernih, katere pokličejo in povabijo na prvi razgovor.

Zatem običajno sledi še ožji izbor. Izmed teh 30 kandidatov določijo za drugi razgovor 5 oseb. Izbirajo seveda po tem kako so se na prvem odrezali. Tukaj šteje ne boste verjeli čisto vsaka malenkost.

Ga ni točnega kriterija, ki bo opisoval natanko kako določajo in izbirajo. Vemo samo to, da bo na koncu izbran le eden. Odločili se bodo za nekoga v katerem se bo opazilo potencial.

Podjetje bo vsekakor izbralo nekoga, ki bi jim lahko doprinesel v podjetje nekaj novega elana. Če iščejo delavca, potem v drugem pomenu rabijo nov zagon, kateri bi zadolžene naloge dela znal opravljati na dober unikaten način, kajti od takega delavca na dolgi rok znajo odnesti največ.

Če znamo najti v vsebi to, da v nas vidijo potencial smo naredili že vse. Prepričani smo, da ima čisto vsaka oseba neke prednosti v sebi. Navaditi se moramo edino, da te znamo izpostaviti oziroma pokazati na svoj pristen unikaten način.

Zraven pa samo še uporabljati česar smo se že naučili pri svojih, če ne prej 10 letih. Osnove bontona: na razgovor pridemo lepo oblečeni. Vse sogovornike prijazno pozdravimo ter se tudi z vsemi rokujemo. Delujemo resno, da se tudi opazi naše zanimanje in korektnost.

Presenetiti nas edino ne sme tako imenovano “triki” vprašanje, kot je: kakšna je vaša slaba lastnost?. Vsi se radi pohvalimo in govorimo o naših prednostih, a kadar pride do takega ravno nasprotnega vprašanja običajno o sebi ne najdemo nič slabega. Takrat nastopi tista ne prijetna tišina, ki jo zagotovo že poznate.

Nekaj moramo najti in dogovoriti. A glejte nato, da je v tej vaši slabi točki tudi malo resnice. Nikakor ne sme biti popolna laž. Malenkost pa poglejte še iz druge strani in sicer: ali bi ta vaša slaba lastnost preveč vplivala pri delu za čigar kandidirate.