Razgovor za službo – Kako se nanj pripraviti

Pogosto pozabljamo nato kako pomemben je razgovor za službo. Največjo pozornost dajemo prošnji za delo, ki jo dodelamo s tem, da v naš življenjepis dodamo nekaj: (preteklih delovnih izkušenj, naših pozitivnih lastnosti, načrtov za prihodnost, hobijev).

To prošnjo pa nato, kot po tekočem traku pošiljamo vse dokler nismo povabljeni na prvi razgovor… Pokličejo nas, razveselimo se in v vsem tem veselju si mislimo, da smo naredili že vse.

 

 

Ja in kaj potem sledi:

Veselo novico takoj sporočimo svojim bližnjim in si skupaj rečemo: no zdaj pa se ti bo sigurno kmalu odprla nova priložnost oziroma dobra zaposlitev, služba.

Nakar se naslednjo jutro z mapo v roki odpravimo proti kraju, kjer nas čaka razgovor. Edina naša skrb vse od trenutka odkar smo izvedeli, da smo povabljeni na razgovor pa do sedaj tega trenutka, ko smo krenili proti razgovoru je ta: (ali bomo našli ta kraj, bo naš prihod pravočasen in kje sploh bomo parkirali???).

Ampak ne, mi se poleg vsega niti ne zavedamo, da smo z čisto vsem tem kar smo do zdaj naredili, opravili le polovico dela, ki dejansko vodi do pridobitve novega delovnega mesta.

Torej na kaj smo pozabili?

Razgovor za službo – Nasveti kako se pred njem ustrezno pripravimo:

Primerno pripravljeni kandidati sam razgovor bistveno bolje opravijo. S tem pa je njihova možnost, da pridobijo zaposlitev mnogo večja od tistih, ki na njega pridejo povsem nepripravljeni.

Prav za prav se danes tisti osebi, ki pride na razgovor v celoti spontano v skoraj vseh primerih možnost po zaposlitvi zapre, saj je konkurenca v teh časih kar huda.

Na določeno razpisano delovno mesto se prijavi tudi do 800 brezposelnih oseb. Nakar izberejo 30 najbolj primernih, katere pokličejo in povabijo na prvi razgovor.

Zatem običajno sledi še ožji izbor. Izmed teh 30 kandidatov določijo za drugi razgovor 5 oseb. Izbirajo seveda po tem kako so se na prvem odrezali. Tukaj šteje ne boste verjeli čisto vsaka malenkost.

Ga ni točnega kriterija, ki bo opisoval natanko kako določajo in izbirajo. Vemo samo to, da bo na koncu izbran le eden. Odločili se bodo za nekoga v katerem se bo opazilo potencial.

Podjetje bo vsekakor izbralo nekoga, ki bi jim lahko doprinesel v podjetje nekaj novega elana. Če iščejo delavca, potem v drugem pomenu rabijo nov zagon, kateri bi zadolžene naloge dela znal opravljati na dober unikaten način, kajti od takega delavca na dolgi rok znajo odnesti največ.

Če znamo najti v vsebi to, da v nas vidijo potencial smo naredili že vse. Prepričani smo, da ima čisto vsaka oseba neke prednosti v sebi. Navaditi se moramo edino, da te znamo izpostaviti oziroma pokazati na svoj pristen unikaten način.

Zraven pa samo še uporabljati česar smo se že naučili pri svojih, če ne prej 10 letih. Osnove bontona: na razgovor pridemo lepo oblečeni. Vse sogovornike prijazno pozdravimo ter se tudi z vsemi rokujemo. Delujemo resno, da se tudi opazi naše zanimanje in korektnost.

Presenetiti nas edino ne sme tako imenovano “triki” vprašanje, kot je: kakšna je vaša slaba lastnost?. Vsi se radi pohvalimo in govorimo o naših prednostih, a kadar pride do takega ravno nasprotnega vprašanja običajno o sebi ne najdemo nič slabega. Takrat nastopi tista ne prijetna tišina, ki jo zagotovo že poznate.

Nekaj moramo najti in dogovoriti. A glejte nato, da je v tej vaši slabi točki tudi malo resnice. Nikakor ne sme biti popolna laž. Malenkost pa poglejte še iz druge strani in sicer: ali bi ta vaša slaba lastnost preveč vplivala pri delu za čigar kandidirate.

 

 

 

 

Dodaj odgovor Prekliči odgovor