Porabi manj glavno pravilo za varčevanje

Kadar smo ljudje v času varčevanja se držimo enega in edinega glavnega načela in sicer porabi oziroma zapravi manj. To je namreč najbolj učinkoviti dolgoročni način za varčevanje denarja.

 

Porabi manj in privarčuj več:

Dobro sproti spremljaj vse svoje življenjske stroške. Preglej in najdi si največje odhodke. Ugotovi za kakšne namene porabljaš največ procentov svojega prisluženega denarja. Realiziraj si vse nakupe, ter si jih določi po pomembnosti. V kolikor opaziš, da gre večino tvojega denarja v nespametne nabave, potem se teh svojih slabih nakupovalnih navad poskusi čim preje odvaditi.

Zapomni si, da je vse mogoče le če se hoče. Vaša močna želja po varčevanju lahko premaga vse vaše slabe in nekoristne potrošniške “običaje”. Neglede nato kako globoko in dolgo predstavljajo v vas nemire in hitre reakcije do zapravljanja. Kadar vas zagrabi želja po vašem rednem “nujnem” hitrem nekoristnem nakupu ga tega probajte zaznati.

Za prvič je to popolnoma dovolj. S tem ste opravili že polovico svojega dela. Naslednjič pa, ko vas ponovno prime po tem enakem nakupu, poskusite zanj najti zamenjavo oziroma rešitev. Gotovo se bo kaj našlo. Poleg vseh vaših rešljivih slabih navad pa upoštevajte v praksi tudi to, da od varčevanja naprej kupujete samo še živila v trgovinah, kjer nam za kakovost nudijo najnižjo ceno.

To je na način nakupovanja, ki je na dolgi rok s strani varčevanja še najbolj efektiven. Ravno tako pa glejte tudi na ugodno ponudbo kadar si želite privoščiti kakšne počitnice. Na primer štiri dnevno smučanje v Avstriji, ali pa tedensko razvajanje v zdravilišču. Kakršne koli so že vaše želje lahko te vedno najdete v ponudbah z akcijskimi cenami. Odkar imamo ljudje na voljo internet, lahko na njemu dobimo karkoli iščemo.

Zagotovo v najhitrejši, najenostavnejši in najcenejši obliki, kot če bi iskali na katerem koli drugem kraju. V spletni iskalnik samo vpišemo našo željo oziroma vprašanje, nakar odgovor dobimo v sekundi. Če vpišemo na primer smučanje na Voglu in zraven dodamo še besedo akcija, dobimo najugodnejšo možno ponudbo.

Danes je na spletu ne malo spletnih strani na katerih so zbrane raznolike ponudbe v akcijskih znižanih cenah. V ponudbi imajo vedno nekaj za zdravje, turizem, zabavo, razvajanje ter šport. Torej za vsakega se vedno nekaj najde. Nekatere storitve nam ponujajo tudi po 75 odstotni znižani ceni.

Običajno pa je vsaka ponudba ceneje za vsaj 50 odstotkov, kot če bi jo kupili direktno pri samem ponudniku. Na njihovih straneh se namreč najde veliko kupcev za določeno zadevo, s tem pa nam lahko nudijo takšne nore popuste. Vsekakor se na takšnih spletnih straneh splača nakupovati. Z besedo se takšnim nakupom reče tudi množični nakupi. Prepričani smo, da ste že slišali za njih. Če jih še niste nikoli preizkusili naj vam povemo, da je takšno nakupovanje zelo enostavno in priročno. Ni nam potrebno imeti posebnega znanja.

Če želimo opraviti nakup na njihovih straneh, moramo sprva pri njih le izdelati svoj uporabniški račun. Sam proces nakupa pa je zatem izredno hiter. Po opravljanem spletnem nakupu dobimo potrdilo oziroma kupon s katerim gremo do ponudnika naše zakupljene storitve. Kupon lahko natisnemo, ali pa si ga celo pošljemo v obliki sms sporočila na naš mobilni telefon.

Oglejte si spletni portal privoscite.si. To je ena izmed strani, kjer imamo 24 ur na dan na voljo razno razne ponudbe po znižanih cenah. No poleg varčevanja pri naših nakupih pa lahko privarčujemo tudi pri stroških z električno energijo. Če se sprašujete kako z varčevanjem priti do denarja, vam vsekakor to lahko uspe priti, če boste zamenjali vaš stari televizor, hladilnik, zamrzovalno skrinjo in pečico z popolnoma novimi naj sodobnejšimi aparati. S tem boste na leto privarčevali tudi do osemdeset evrov na elektriki. Preverite še sami na: http://svetovalec.pozitivnaenergija.si/.

Na koncu pa seveda ne smemo še pozabiti na naše glavno načelo: porabi manj. Čeprav ves čas o temu govorimo pa še vedno nismo povedali za najlažjo in enostavnejšo pot do uspeha na tem področju. Danes živimo v modernem svetu. Uporabljamo računalnik in pa internet. Na vsakem našem koraku imamo pri sebi še tako imenovane pametne telefone.

Mobilni telefoni z zaslonom na dotik so postali izredno priljubljeni. Tehnologija ves čas napreduje. Telefoni postajajo vedno bolj tanjši in lažji. Omogočajo pa nam zmeraj več funkcij. Nudijo nam moderni fotoaparat in pa prostoročno telefoniranje v avtu. To pa še zdaleč ni vse, na mobilni telefon lahko naložimo še nešteto drugih uporabnih aplikacij, ki nam znajo pomagati na vsakem našem koraku.

Ena izmed izredno uporabnih je zagotovo navigacija. Ta nam še kako prav pride. Če si na naš telefon naložimo celotno karto Evrope, nas bo naš “mobilec” znal pripeljati od Slovenije, Italije, Švice in vse do Nemčije brez, da bi se vmes kje na poti izgubili. Enostavno neverjetno uporabna aplikacija za čisto vsakega voznika.

Obstaja pa še na tisoče drugih uporabnih. No in ena izmed teh tisočih je tudi ta, ki nam zna pomagati pri naši današnji težavi in sicer obstaja aplikacija, ki nam organizira in uredi naše finance. V kolikor se želite resno posvetiti varčevanju, jo le preizkusite. Dobite jo na: https://mojbudget.com/.

 

 

 

 

Dodaj odgovor Prekliči odgovor