Motivacija za delo je glavnega pomena

Če želimo nekaj v življenju opraviti je ključnega pomena, da imamo motivacijo, saj brez nje lahko obupamo že popolnoma na začetku.

Na naši poti do nekega dosežka nas vedno spremljajo “ovire”, ob njih se za trenutek ustavimo, ponovno premislimo ter ob naši motivaciji nadaljujemo pot do uspeha.

Kako postati motiviran za delo in kaj sploh je motivacija?? Vse to boste spoznali sedaj:

Motivacija za delo in dosežek vsakega zastavljenega cilja:

Motivacija je želja po uresničitvi oziroma izpolnitvi našega cilja, ki si ga zadamo v življenju. V prenesenem pomenu bi lahko tudi rekli, da je naše gorivo (gonilo), ki nas poganja kamorkoli si poželimo.

Vse dokler imamo zanimanje, veselje in željo po tem, da pridemo do cilja, ki smo si ga zastavili se nimamo kaj bati, da nebi uspešno prispeli do cilja.

Lahko je na naši poti še toliko “ovir” ali drugače “blokad”, pa nas te nikakor ne morejo popolnoma ustaviti. Vedeti moramo, da pot do uspeha je zmeraj “ovinkasta in strma” ter, da nas bodo “ovire” vedno ustavile in sporočale negativne misli.

Vendar glavno je to, da teh mi v nobenem primeru ne sprejmemo. V kolikor se “oviram” ne pustimo zavesti jih bomo v vsakem primeru premagali in ob tem postali še bolj napolnjeni z energijo, ki nam bo pomagala pri nadaljnji poti.

 

Motivacija za delo je “gorivo”, ki nas pripelje na lepše!

 

Ljudje si zastavljajo različne cilje: naučiti se smučati na vodi, izdelati izpit za ladjo, napisati knjigo, priti do dodatnega zaslužka, ustanoviti novo podjetje, preseliti se v Ameriko, Avstralijo, Nemčijo,…

Spet drugi pa si določajo še malo bolj nore cilje, kot so:  prekolesariti cel svet, priti med najboljše poker igralce, preplezati najvišjo goro na svetu, preplavati najdaljšo reko na svetu (več o tem neverjetnem dosežku izveste lahko na martinstrel.com).

Gotovo ste se sedaj vprašali kaj mora biti tako nenavadnega na teh ljudeh, da jim uspe doseči takšne “neverjetne in nemogoče rezultate” ? Ja, kot prvo imajo drugačno prepričanje od ostalih. Verjamejo v uspeh ne glede na vse, četudi v to ne verjame nihče od njihovih poznanih ljudi.

Na to se popolnoma nič ne ozirajo saj dobro vedo, da na koncu je vedno pomembno v kaj sam verjameš in kako močno si želiš, da uresničiš svojo željo in prideš do dosežka, rezultata, dokaza ter prepričanja v to, da si res nekaj posebnega.

Kako najti motivacijo:

Motiviranost sproti prihaja v največji meri takrat, ko spoznamo kaj nas v življenju veseli, razveseljuje in ko na tem tudi dejansko pričnemo delati. Seveda pa se začasno dodatno motivacijo lahko, da dobiti tudi na malo drugačen način. Kako točno jo lahko dobimo je odvisno od tega na čemu delamo. Če na primer hujšamo si lahko motivacijo dvignemo s tem, da si kupimo udobne tekaške čevlje, kateri nam dajo dodatno veselje za rekreacijo, kot je hoja, hitra hoja in tek.

Na področju zaposlitve nam je lahko v začasno motivacijo tudi denar. Nekatere dodatno spodbuja v delo zaslužek, ki ga dobijo v njihovi službi. Vendar, če nas za delo motivira samo to, potem v taki službi nikoli ne bomo postali najboljši, saj naše delo ni rezultat veselja.

Pri kateremkoli zastavljenim ciljem pa nam dodatno dvigne motiviranost absolutno s tem, da si preberemo kakšno zanimivo življenjsko knjigo ali pa, da se udeležimo kakšnega motivacijskega govora.

Kakorkoli že ne glede na vse, bodite pri doseganju vaših ciljev vztrajni, potrpežljivi in nepopustljivi. Verjemite vase in svoje sposobnosti ter poiščite vašo srečo in veselje in motivacija bo našla vas.