Modri investitor vloži premišljeno

Bi radi postali modri investitor? Si bi želeli z vašimi pametnimi investicijami v prihodnosti zagotoviti večjo finančno svobodo? Vsekakor niste edini z takšno željo.

Ne moremo si pomagati, da je temu tako, kajti denar nam danes v poštev prihaja že vsakodnevno. Olajša in pomaga nam preživeti dan na lepši in enostavnejši način.

V kakršnih kolih že škripcih se znajdemo je denar na koncu vedno tisti, ki nam pomaga rešiti našo težavo po najpreprostejši in najhitrejši poti.

 

 

Postanite modri investitor in si priskrbite varnejšo finančno prihodnost:

Seveda v kolikor si želite dobre svetle prihodnosti nam pri temu lahko pomaga denar. V veliki meri, absolutno pa ne v čisto celotni. Če imamo ogromno denarja si še zmeraj z njim ne moremo zagotoviti čisto vsega, kar si poželimo.

Enostavno si sreče in pa zdravja ne moremo kupiti. Res je že, da lahko najdemo na našem svetu tudi že ljudi, ki nam nudijo srečo ter zdravje v zameno za denar. Vendar nikakor v nobenem primeru nam ti ljudje ne morejo garantirati, da nam bodo njihove storitve sto procentno pomagale.

Lahko samo poskusimo. Morda bomo imeli srečo in bo delovalo, ali pa bo ta učinkovitost in efekt samo začasen. Seveda na koncu nimamo nič za izgubiti. Poskušamo lahko na vse mogoče načine. Praktično vse dokler nam ne zmanjka denarja in ugotovimo, da se do sreče in pa zdravja še najlažje pride po svoji poti…

Kadar najdemo same sebe…Se malo ustavimo in si rečemo…”hej, kam pa tako hitro?”… Takrat se lahko šele dodobra spoznamo in ugotovimo kaj je resnično sreča.

Prepričani smo, da si s tem na dolgi rok zagotovimo tudi nekaj zdravja. Ob tem pa šele kasneje spoznamo pravo resnico, kaj točno je denar. Mi vemo, da nam danes vsem pomeni nekaj vrednega in neprecenljivega. Seveda, kaj pa drugega, saj to tudi je.

Z njim si lahko kupimo nov avto. Najamemo stanovanje. Odpotujemo lahko na daljše počitnice v tujo državo, da vidimo in doživimo nekaj novega. S tem dobimo nepozabne spomine, ki si jih ne moremo vtisniti na bilo kateri drugi način.

Če se na primer radi ukvarjamo še z športom, si morda kupimo kakšno profesionalno gorsko kolo. Z njim se bomo še bolj z veseljem rekreirali. V primeru, da nas zanima glasba in nam ta pomeni najboljši način sproščanja, potem si lahko kupimo kateri naš priljubljen inštrument. Na njega pa bomo znali zaigrati, če se vpišemo v kakšen glasbeni tečaj.

Našteli smo kar nekaj dobrot, ki nam jih lahko prinese denar. Ostaja nam jih še na milijone.  To so dobrote, ki si jih mi vsi v življenju vsaj nekaj od teh želimo kdaj izkusiti. Zaradi tega iščemo modre investicije, ki bi nam to omogočile.

Pogosto se odločamo, da bomo za našo boljšo prihodnost vložili v: delnice, naložbeno zlato, nepremičnine, avtomobile, vzajemne sklade,… Dogovorimo se za sestanek z finančnim svetovalcem in skupaj z njim izdelamo finančni načrt.

Vse naredimo samo, da bomo imeli nekoč neko večjo finančno svobodo. Kadar izvemo za kakšen dobičkonosen posel smo takoj zraven. Seveda, kajti zamujena priložnost se ne vrne nobena. Danes je veliko priložnosti za dober zaslužek, ampak le če smo ob pravem času na pravem mestu.

V kolikor imamo to srečo, da smo med prvimi, ki so vložili v neko hitro rastoče podjetje, potem si na ta račun lahko prisvojimo zajeten kupček denarja. Od vsega zaslužka se dejansko lahko že kar upokojimo.

Če bi na primer bili med prvimi, ki bi izvedeli za bitcoin oziroma digitalno virtualno valuto, potem bi lahko mi na ta račun prav za prav obogateli. Če bi namreč avgusta 2011 vložili deset tisoč evrov v bitcoin valuto, bi tako do danes zaslužili dobrih 368.000€. Ja to bi bila nedvomno modra investicija.

Takšne priložnosti so izredno redke. Morda se nam odprejo na vsakih trideset let. No in če ne želimo ves čas samo na njih čakati, potem je priporočljivo, da pričnemo delati nekaj na tem. Vzeti moramo situacijo v svoje roke. Postati sami svoje sreče kovač. Delati na sebi. Graditi oziroma vlagati v vase ter v svoje naložbe.

Se izobraževati in ves čas nadgrajevati znanje. Tega pa kasneje pametno izkoristiti v praksi s tem, da izdelamo svoj produkt v katerega zatem vložimo svoj privarčevani denar. Pri takšni naložbi nimamo kaj zgrešiti.

Velja za najbolj garantirano in najmanj riskantno naložbo. Le kdo neki ne verjame vase, v svoje sposobnosti? V kolikor dobro poznamo sebe in znamo dobro razpolagati z denarjem nam zaslužek ne more uiti. Največja oziroma najpogostejša napaka ljudi je ravna ta, da vlagajo nekam, kjer so popolnoma izgubljeni.

Na področju so popolni novinci in sploh se ne zavedajo kam točno so vložili njihov denar. Čeprav se jim zdi, da dobro poznajo podjetja v katera so vložili to še zdaleč ni res. Njihov vložek je bil izveden izključno na podlagi dobre besede, ki so jo slišali.

To je vse kar vedo o njihovi investiciji. Nimajo dovolj informacij s tem pa ne znajo narediti pravilne finančne strategije. Ne vedo, kdaj je pravi čas za nakup in prodajo. To pa je, kot vsi vemo ključnega pomena če želimo od neke investicije na koncu nekaj profitirati. Vedeti je treba nekaj o podjetju: Kako mu kaže trenutno in kako v prihodnosti? Kakšne ima možnosti za rast in padec? Kje ima dobre in slabe točke?

Z temi podatki pa lahko izdelamo na koncu zmagovalno strategijo. Izkušeni trgovalci razbrskajo in realizirajo vsako njihovo naložbo do pod tankosti. Samo na podlagi drobnih informacij, ki se nam morda zdijo povsem nepomembne, pa oni dejansko ne boste verjeli služijo milijone. Splača se pozanimati. Nič nas ne stane. Od tega lahko samo profitiramo.

V kolikor nismo deležni pravih informacij izvajamo nespametne prodaje in nakupe. Morda kupimo ob pravem času, vendar našo delnico prodamo ob drobnem padcu. Takrat se ustrašimo, da nebo še bolj izgubila na ceni in jo zato takoj prodamo.

Nato vidimo, da je pričela spet ponovno rasti in zatem jo ponovno kupimo. V takšnem začaranem krogu se vrtimo ves čas. S tem pa ne zaslužimo niti centa. Denar samo izgubljamo.

Ves čas le gledamo priložnosti za zaslužek, katere vse hitro zagrabimo, a kaj nam pomaga to, ker jih sami ne znamo uspešno pripeljati do konca. Enostavno, če si želimo postati modri investitor se moramo izobraževati. Druge dobičkonosne poti enostavno ni.

Vlagajte v vase in v svoje znanje in verjemite, da boste od tega odnesli še največ! S časoma boste končno ugotovili in dobili pravi odgovor na naše najpogostejše vprašanje kako do dodatnega denarja, kateri nam bo prinesel varnejšo finančno prihodnost.

 

 

 

Dodaj odgovor Prekliči odgovor