Iščem zaposlitev – Kako jo najhitreje dobiti

Glavno za učinkovit pričetek iskanja zaposlitve je, da poznamo malo sebe. Vedeti moramo prvo kaj nas veseli oziroma kaj radi počnemo v življenju.

Če do sedaj ali z drugo besedo do danes tega še ne vemo, se ne obremenjujmo. Nič zato, vse bo pokazal čas.

Ko boste enkrat poizkusili opravljati eno vrsto dela in nato drugo ter zatem spet tretje, se vam bo kar kmalu posvetilo, kje pri kateri vaši dosedanji zaposlitvi ste še najbolj uživali.

Od takrat naprej pa se nimate kaj za bati, saj v sebi že nosite ključ, ki odpira vrata do nove službe.

Ja točno tako. Tega se zaveda vse premalo ljudi. Kristalno jasno je, da podjetja najraje zaposlijo nekoga, ki bi na svojem delovnem mestu znal uživati, kajti le takšen je najbolj produktiven pri svojem delu.

 

 

Iščem zaposlitev – Kako jo najti?:

Prvi standardni postopek je prijava na zavod za zaposlovanje, kjer skupaj z strokovnim delavcem izdelamo zaposlitveni načrt. Izpraša nas o dosedanjih naših delovnih izkušnjah. Katero izobrazbo imamo priznano in kakšna dela bi radi opravljali v prihodnosti.

Zatem naše zapisane izjave podpišemo, naša dodeljena strokovna delavka pa nas nato napoti na razpisana prosta delovno mesta, kjer izpolnjujemo vse pogoje.

Med iskanjem zaposlitve smo od zavoda deležni tudi nekaterih ugodnosti, kot so brezplačni tečaji za tuje jezike in zastonj razni izpiti, ki so potrebni za prijavo na določeno razpisano zaposlitev.

Poleg zavoda se je pametno obrniti še na druge zaposlitvene kanale. Priporočljivo je, da obiščemo spletno stran mojedelo in pa mojazaposlitev. Na teh dveh omenjenim straneh izdelamo uporabniški račun preko katerega enostavno pošiljamo našo prošnjo za delo na vsako prosto delovno mesto, ki je na voljo na strani. Seveda je dobro, da izpolnjujemo pogoje za delovno mesto na katerega pošiljamo našo prijavo, saj drugače nismo nič naredili.

Na posameznem zgoraj omenjenem portalu pa ne najdemo samo zaposlitve, ampak se preko njega lahko naučimo vsega, kar je še zraven pomembno pri iskanju zaposlitve. Na njem spoznamo kakšna mora biti naša prošnja. Izvemo za dobre in slabe primere. Tako preko tega znanja znamo izdelati prošnjo, ki nam bo prinašala neke pozitivne rezultate.

A to še zdaleč ni vse. Zraven, če še malo dodatno pobrskamo po strani spoznamo nasvete kako se moramo pripraviti na sam razgovor za delo. Kakšna vprašanja lahko na njem pričakujemo. Kaj je najbolje, da odgovorimo na posamezno zastavljeno vprašanje, ki ga dobimo na samem razgovoru ter ne nazadnje tudi kako se moramo na njem obnašati. Izvemo za čisto vsako majhno podrobnost, ki lahko vpliva nato ali bomo dobili delo.

Na omenjenih spletnih straneh je polno koristnih informacij. Če si za vse vzamemo vsaj dve uri časa, da jih preberemo, realiziramo in preizkusimo v praksi smo prepričani, da boste do vaše zaposlitve prišli v precej krajšem času, kot pa če bi na primer samo čakali nato kdaj nam bodo podjetja odgovorila na našo poslano prošnjo.

 

 

 

 

Dodaj odgovor Prekliči odgovor