Fotografiranje narave nam je lahko v zaslužek

Ali veste, da lahko z slikanjem narave pridete do dodatnega zaslužka? Ja ne boste verjeli in to še ne slabega. V kolikor nam je fotografija način zabave in naša najboljša izbira za preživljanje prostega časa, potem lahko dejansko na račun vašega hobija dobro zaslužite.

Kako pridemo s fotografiranjem narave do dodatnega denarja:

Seveda prvo, kot smo že omenili nam mora biti fotografija pri srcu. Tudi za fotografiranje narave je priporočljivo, da imamo nek smisel ter občutek, kajti to vendar na koncu vpliva na kakovost našega izdelka. V kolikor znamo slikati z srcem, se bo to opazilo v naših fotografijah. To pa seveda še najbolje opazijo naši potencialni kupci. Z našo naklonjenostjo ter sočutjem do fotografiranja začnejo nastajati prečudovite slike. S tem pa pričnemo počasi nabirati svoj krog rednih strank. Svoje znanje pa s časoma z prakso še stopnjujemo. Ob tem postanemo še bolj priznani ter dobro plačani za svoje opravljeno delo.

Na svetu imamo namreč hobi fotografe, ki ne zaslužijo niti centa, saj ti ne poznajo sebi primernega oziroma ustreznega načina za zaslužek s fotografijami. Na drugem mestu imamo ljudi, ki jim je to dober dodatni zaslužek na domu. To so tisti hobi fotografi, ki poznajo način kako do denarja na račun fotografij. Tega opravljajo običajno po njihovi končani redni dopoldanski zaposlitvi. No in na drugem koncu imamo še ljudi, ki se z fotografijo ukvarjajo profesionalno. Končali so srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo ter se kasneje v tem poslu redno zaposlili. Njihovo kariero so počasi začeli graditi. Veliko so se že naučili v šoli. Pravo znanje pa so pridobili od njihovih sodelavcev ter mentorjev. Našli so svoj stil in temu začeli slediti. Postali so unikatni in vedno bolj poznani v svetu.

Zaradi njihove profesionalnosti in edinstvenosti so tako pričeli dobivati ponudbe za delo iz celega sveta. Njihovi naročniki so za strokovnost pripravljeni plačati tudi po deset tisoč dolarjev na opravljeno storitev. V tem poslu so dejansko ti ljudje obogateli. Vendar, če si sedaj tudi mi želimo takšnega uspeha, moramo vedeti, da je potrebno začeti od začetka. Rezultati se bodo pokazali z leti. Sprva je že dovolj, da celotno stvar jemljemo za hobi. Absolutno nam mora biti poleg fotografiranja v veselje tudi potovanje.

V kolikor hočemo ujeti v objektiv podobo prekrasne narave, ki je vidna v svoji celotni popolnosti samo ob določenem času, nam ne preostane drugega kot, da postanemo strastni popotnik. Lahko se na primer ukvarjamo z planinarjenjem. Vsak naš prosti vikend z lepim napovedanim vremenom ga tako izkoristimo za gore. Pri tem smo ob našem pohodništvu deležni nešteto lepot narave. Na nas je samo še, da jo znamo na pravi način upodobiti z fotografijo. Če imamo smisel lahko tako na samo eni naši pohodniški poti napravimo vsaj deset čudovitih fotografij.

Te pa zatem naložimo na računalnik. Vse kar moramo še narediti pa je samo še to, da si ustvarimo račun na spletni strani dreamstime.com. Na omenjeni strani prodajamo naše fotografije celem svetu. Vsak, ki prenese iz njihove spletne strani našo fotografijo dobi za njo avtorske pravice. Na naš račun, pa takoj zatem prispe v naprej dogovorjeno plačilo. Kako velik znesek bomo prejeli je odvisno predvsem od tega, koliko si jih je že do sedaj preneslo našo fotografijo. Slike, ki so že imele neko število prenosov dobijo avtoriteto. S tem pa moramo za njen nakup odšteti malo več denarja, kot sicer za slike z ničelnimi prenosi. Končno plačilo pa je prav tako odvisno tudi od tega kakšno velikost fotografije si je prenesel naš kupec. V kolikor je izbral ekstra veliko je moral za njo odšteti sedem krat več od slike z najmanjšo možno dimenzijo.

Na Dreamstime lahko nalagamo poleg slik narave še fotografije: živali, objektov, vozil,  ljudi, kulinarike in tehnologije. V kolikor si resnično želite naučiti kako se pride do denarja na račun naših fotografij vam priporočamo, da si preberete članek z imenom služenje denarja. Tega najlažje in najhitreje najdete s pomočjo našega stranskega iskalnika.

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor Prekliči odgovor