Elektronski denar je morda naša prihodnost

Ste se kdaj že spraševali koliko časa bomo imeli za plačilno sredstvo evre? Res je, da niso dolgo v uveljavi, ampak dejstvo je, da na našem svetu na vsake toliko časa pride do zamenjave plačilne valute.

Kako do elektronskega denarja? Je virtualni denar naslednji?

Kakor mu trenutno dobro kaže lahko rečemo, da stoji prvi v vrsti. Če bo kdaj prišlo do situacije, kjer bo spet bilo potrebno menjati naš denar, ga morda prav zares lahko zamenja tako imenovana virtualna valuta Bitcoin. Ali pa celo kakšna druga še novejša in naprednejša. Vsi vemo, da gremo z leti na našem svetu zmeraj s tehnologijo naprej in ne nazaj.

No in za zgoraj omenjeno Bitcoin valuto lahko prav zares rečemo, da postaja vedno bolj napredna. Opravljanje transakcij z njo je hitro in enostavno. Poslovanje ter sama uporaba te napredne digitalne valute pa je poceni. To pa je seveda ena velika prednost. Plačilo z njo lahko opravljamo danes v nekaterih lokalnih in spletnih trgovinah. Čeprav je na spletu že zelo dobro uveljavljen, mora na lokalnem trgu še malo pridobiti na prepoznavnosti.

V kolikor mu to uspe, bo za to digitalno valuto izvedelo vse več ljudi. Sedaj za njem stojijo veliki investitorji iz celega sveta. Največji in najbogatejši v lasti držijo skoraj polovico vsega celotnega kapitala. Ta naj bi bil trenutno vreden dobrih šest milijard dolarjev. Če želite imeti v lasti samo en Bitcoin morate tako za njega danes plačati 430 dolarjev. Seveda v primeru vaše naložbe morate vedeti, da njegova tržna cena stalno niha. Še štirinajstega januarja 2015 naj bi bil vreden 170 dolarjev. V vsakem mesecu lahko pridobi ali pa izgubi za 100 dolarjev na vrednosti. Zaenkrat je vlaganje vanj še precej riskantno, kajti nima neke prave stabilnosti. V kolikor bi to pridobil, ga bi vse več ljudi občasno začelo uporabljati za svoj plačilni sistem.

Verjamemo, da vam kljub vsemu omenjenem v članku še vedno ni kaj dosti jasno. Gotovo se sprašujete od kje neki sploh prihaja ta digitalna valuta? Kje točno jo proizvajajo? Ja morda se vam bo slišalo malo zapleteno, ampak celotna zadeva deluje na podlagi računalniške programske opreme. Če dodamo za informacijo pa je pridobivanje valute omogočeno vsakomur, ki ima računalnik. Za rudarjenje te virtualne valute se moramo prijaviti v rudarsko polje, katero je seveda na internetu. To pa je tudi vse. Odslej naprej nam računalnik s pomočjo grafične kartice preračunava in počasi pridobiva nove Bitcoine, kateri se nam nakažejo na trgovalni račun, od koder jih lahko tudi prodamo za dolarje. Kasneje pa si ves prislužen denar seveda tudi izplačamo.

V kolikor vas bi zadeva interesirala naj omenimo, da boste za rudarjenje potrebovali hudo dober računalnik, če boste od tega tudi želeli kaj zaslužiti. Zaradi velike konkurence Bitcoin kripto rudarjev se je stopnja zahtevnosti nabiranje le teh izjemno povečala. S tem pomeni, da če želimo od tega živeti, potrebujemo petdeset računalnikov oziroma programskih oprem, ki bodo 24 ur na dan rudarile. Sicer v drugem primeru boste služili le cente.

Za dodatne informacije o tem kako do denarja na račun rudarjenja Bitcoinov si lahko ogledate še spodnji video posnetek.

 


V kolikor želite lahko pod komentarje podate še vaše mnenje o tej virtualni valuti- Bitcoin. In sicer sporočite nam lahko: kdaj ste za to digitalno valuto slišali in pa ali ste jo morda že rudarili in kakšne so bile vaše izkušnje. Danes je ta tako imenovana digitalna valuta Bitcoin prišla že v večje medije. O njej se na veliko govori po vseh finančnih revijah. Večkrat pa je bila omenjana tudi na naših večjih radijskih postajah.

 

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor Prekliči odgovor