Novodobno rudarstvo – Bitcoin

Rudarstvo. Kaj si prestavljate pod to prvo zapisano besedo? Običajno vsi ob tej besedi takoj dobimo asociacijo na rudnike zlata, srebra, diamantov, premoga, litija in železa.

Misel nam pade tudi na bajne zaslužke rudarskih industrij in posameznikov, ki so imeli to gromozansko srečo, da so naleteli na pravo zlato jamo.

Mnogi sanjajo na veliko. V življenju se odločajo za odločitve, ki jim v bližnji prihodnosti korenito spremenijo življenje. Malo je namreč takih, ki ima tak pogum, da so pripravljeni za uresničitev njihovih sanj narediti dobesedno vse.

Prodajo njihovo celotno imetje; hišo, zemljišče in ves prihranjen denar (v 20, 30 letih dela) preusmerijo v njihove zlatokope. Kupijo zemljišče, ki naj bi dobro obetalo. Staviti tako na veliko res ni preprosto.

Vse se vrti na predvidevanjih. Nič ni zagotovljenega, 100 procentnega. Ali nam bo na koncu uspelo bo odvisno predvsem od naše sreče.

To je slika rudarstva, ki jo najverjetneje vsi poznamo.

Kaj pa tista današnja, novodobna, izjemno dobičkonosna in povsem drugačna?:

 

 

Bitcoin-BTC – omogoča rudarjenje digitalne zlate valute:

Za vse, ki še ne veste dobro kaj bi to bilo. To je spletna denarna valuta, katera je nastala leta 2008. Do danes se je v vseh teh osmih letih zelo dobro uveljavila na internetnih borzah, saj je trenutno ta valuta, ki mu rečemo (bitcoin-BTC) vredna 393,79$.

Začetek avgusta 2011 je bil BTC šele dobrih 10$. Tako, če bi mi v njega še pred štirimi leti vložili za 393,79$ oziroma 369,03€, bi danes imeli na računu devet in trideset bitcoinov, ki so skupaj vredni 14.528 evrov.

Te pa bi vse lahko prodali v trenutku, kajti povpraševanje po tej virtualni valuti je res ogromno. Povprečno se na trgu dnevno v 24 urah proda 200.000 bitnih kovancev, ki so skupaj vredni, kar 77 milijonov evrov.

Celoten kapital te digitalne valute je trenutno vreden neverjetnih 5.408.392.576 evrov. Tržna vrednost nenehno niha. Danes je BTC vreden 393,79$, 8 junija 2015 je bil vreden 229,83$, 3 decembra 2013 pa rekordnih 1150$.

Ali je to največ, kar je že BTC dosegel? To je težko povsem pošteno odgovoriti. Vse je odvisno na podlagi tega, kako dobro se bo še v naprej uveljavljal. Do sedaj lahko z njim preko spleta trgujemo, opravljamo različne internetne ter lokalne nakupe.

Postal je že dokaj uporaben. Če bodo ta potencial v prihodnosti prepoznali še večji investitorji po svetu lahko dolgoročno ta virtualna valuta še kako naraste na tržni ceni.

Naj kot zanimivost povemo še to, da je danes v obtoku 14,924,950 bitcoinov. Dokončno maksimalno, kar jih bo kdaj koli obstajalo pa jih bo 21 milijonov.

Vsak dan v obtok prihajajo novi, kateri se na rudarijo s pomočjo specialne računalniške opreme. Na tej pc-programski opremi se prijavimo v rudarska polja od kjer naprej rudarjenje 24 ur na dan ter 7 dni v tednu postane popolnoma avtomatsko.

Kako točno na ta način do denarja že prihajajo današnji uspešni poslovneži lahko vidite v spodnjem posnetku. V njem boste namreč videli enega izmed največjega kripto – Bitcoin rudarskega obrata na Kitajskem, od katerega mesečno dobesedno služijo milijone dolarjev in to skoraj popolnoma avtomatizirano. Oglejte si prihodnost rudarjenja:

 

 

Torej, če se odločimo za rudarjenje bitnih kovancev ne potrebujemo lopate, krampa in bagra, temveč le dobro programsko opremo, katera za nas rudari avtomatsko. Vse kar je našega dela je samo to, da na rudarjenje bitne kovance sproti prodamo, ali pa tudi ne. Seveda je zmeraj na koncu odločitev v naših rokah. Nekateri tako imenovani kripto rudarji se odločijo celo, da bodo vse obdržali in prodali ob še bolj primernem trenutku.

Kdor malo premisli in predvideva o možnih situacijah za naprej, dobi kar nekaj razlogov, da to kripto valuto obdrži še za manjše obdobje.

Kdo ve kaj se bo zgodilo, ko bo enkrat v obtoku maksimalno število bitnih kovancev (21 milijonov).

Takrat v tistem momentu lahko tržna cena povsem mogoče, v primeru enake priljubljenosti, kot jo ima bitcoin danes poskoči še za vsaj 2 krat.

Ob takšnem scenariju pa, kot vemo vsi nagonsko samo še bolj gredo proti mrzličnem nakupovanju.

No in če to znate predvidevati lahko kupite bitni kovanec še ob pravem času in ja kar je najpomembneje ga enako tudi prodate. (V momentu, ko ga adrenalinsko drugi začnejo kupovati.)

Kakorkoli celotno zadevo moramo zmeraj tudi jemati za rizično. Ničesar ni garantiranega. Zato, kadar vlagamo svoj denar v takšne in podobne sklade, delnice, kripto valute je potrebno gledati vedno na to, da vložimo toliko denarja, kot ga tudi sicer ne bi nikoli pogrešali v primeru če ga izgubimo.

 

 

 

 

Spletno trgovanje z delnicami – Dobičkonosno

Trgovanje je že od nekdaj priljubljeno. Začelo se je ilegalno na ulicah in v gostilnah z trgovanjem tulipanovih čebulic v 17 stoletju na Nizozemskem.

Nato pa je z ustanovitvijo borz prišlo trgovanje v popolnoma legalen posel. Od kar obstajajo borze imamo možnost vlaganja denarja že v skoraj katerokoli podjetje.

Ja in danes imamo tu še internet in s tem možnost trgovanja, kar iz svojega domačega udobja.

Tako imamo opcij vlaganja res ogromno . Torej pojdimo kar bistvu in sicer: kam je najboljše vložiti denar?, ali kako naš privarčevani denar oplemenititi?

To sta vprašanja, katera nastopita takrat, ko imamo nekaj privarčevanega.

Vsi si jasno da želimo naš težko privarčevani denar pomnožiti. To je cilj vseh, vendar ga vsi na žalost ne dosežejo.

Zakaj? Ta odgovor dobite v nadaljevanju:

Spletno trgovanje z delnicami in resnica o zaslužku:

Ko brskamo po internetu in iščemo načine kako se lahko pride do denarja, naletimo na polno ponudb za služenje denarja s pomočjo trgovanja delnic, surovin, indeksov, CFD-jev. Med zadetki na iskalniku Google najdemo tako veliko ljudi, kateri nam predstavijo njihov dobičkonosen sistem trgovanja.

Strategijo trgovanja nam običajno zaupajo za določeno vsoto. Za na primer 50€ nam celi mesec sporočajo pravi čas za nakup in prodajo skrbno izbranih delnic, surovin.

Če se dobro držimo njihovih nasvetov pa nam seveda obljubljajo profit oziroma lep redni mesečni zaslužek.

A kakšna je resnica vsega tega pravkar omenjenega? Ja neglede na vse lepe besede, ki jih dobimo na njihovih straneh povsem brezplačno ne smemo kljub temu pozabiti to, da je trgovanje riskanten posel, kjer priti do zaslužka nikakor ni enostavno.

Če bi bilo tako preprosto priti do denarja, potem zakaj bi sploh še hodili v službo, ko pa lahko z trgovanjem vsi tako preprosto pridemo do sredstev, ki jih rabimo v našem vsakodnevnem življenju.

Vedeti moramo, da z trgovanjem statistično služi le 2% trgovalcev. Vsi ostali “traderji”, denar izgubijo. Ja tako je dejansko stanje, pa če vam je prav ali pa ne. Ali ste mislili, da je ravno obratno (98%)? Ne če bi temu bilo tako, potem bi se vse skupaj že nekje ustavilo.

Da seveda lahko imamo tudi srečo in pridemo do poštenjaka, kateri je eden izmed teh 2 procentov ljudi, ki dejansko služi z pomočjo trgovanja. A še vedno moramo vedeti, da če bomo tudi mi želeli zaslužiti tako kot on služi, bomo mu morali zaupati 100%, se držati vseh njegovih navodil in verjeti v napotke predvsem v težkih trenutkih. Pri takih poslih je zelo pomembna, da imamo neko ravnovesje. Če nismo dovolj stabilni bomo ves denar slej, kot prej ves izgubili.

Naj omenimo, da so ljudje, ki so zaslužili po 5 tisočakov v 3 mesecih, nakar so prišli v “krizo” oziroma do nekaj zaporednih slabih nakupov in prodaj, ob tem pa izgubili kontrolo ter pričeli trgovati na napačen, nespameten način in tako so v naslednjih šestih mesecih prišli do globokega minusa. Nekateri znajo po takem receptu izgubiti tudi po 30 tisočakov.

Ja služenje denarja na račun trgovanja ni v nobenem primeru preprosto. Je izredno zahtevno. Pripravljeni moramo biti na izgube in ne samo na profite. Po vsakem porazu se moramo pobrati in ostati na enaki poti.

Ter ja ne nazadnje, kar je najpomembnejše za uspeh je znanje. Če želimo pogruntati prave trike, skrivnosti prav gotovo tega ne bomo odkrili z eno prebrano knjigo.

Do posebnega znanja pridejo le naj vztrajnejši. Le tisti, kateri so pripravljeni raziskovati na temu tudi po desetletje ali več. Dan za dnem po štiri, osem, deset ur dnevno (kolikor je le potrebno). Takih pa je malo. Ja lahko bi rekli v številki okoli 2% ljudi in nič več.