Denar – Naše plačilno sredstvo

Denar – Kako priti do njega, kaj narediti z privarčevanim denarjem, kako ga modro investirati in nenazadnje zakaj je denar sploh tako pomemben???…

No ja toliko vprašanj na to temo imamo ljudje, da že ne vemo sploh kje bi začeli, a kot vedno bomo tudi tokrat ne glede na vse pričeli na začetku:

 

 

 

 

Denar:  

To je naše plačilno sredstvo, katerega odrasli ljudje hočeš ali nočeš moramo uporabljati vsak dan. Temu se nikakor ni mogoče izogniti, saj smo vsi v enaki situaciji oziroma z drugo besedo – živimo v modernem svetu, kjer se skoraj vse vrti okoli denarja. (Pri njem se vse začne in prav tako lahko tudi konča).

Za karkoli se že odločimo ima to na koncu prav vedno neko svojo ceno. Če si na primer zaželimo, da bi imeli čisto svojo hišo jo le to lahko dobimo tako, da jo počasi začnemo graditi.

Gradnjo pa nam omogoča nič drugega, kot denar. Torej le z zadostnimi financami nam bo uspelo hišo zgraditi od temeljev pa do strehe.

No in ko enkrat že imamo svojo hišo oziroma stanovanje potem nastopi še opremljanje naših prostorov. Prazne prostore začnemo zapolnjevati z omarami, stoli, slikami, mizo, foteljem, posteljo, televizijo, računalnikom,…(stroški se nadaljujejo)….

Ja in nenazadnje ne smemo pozabiti tudi na našo prazno garažo. Če že imamo vse prostore opremljene vrhunsko pa naj bo temu primerna še garaža. Zakaj neki si nebi privoščili še boljšega jeklenega konjička, kot ga ima naš sosed.

Na zunanjost je treba dati. Tukaj ni nobenega problema, saj nam pri temu pomagajo privlačni bančni krediti. Nekako jih bomo že odplačevali sproti. Važno, da bo dober avto pa četudi doma bolj prazen hladilnik.

Kaj bi se sekirali saj, ko bomo imeli avto ne bomo tako lačni, ker nam od takrat naprej ne bo več potrebno iti peš v trgovino. Tako pa bomo dnevno pokurili manj kalorij (eden sendvič manj oziroma 2 evra na dan čistega plusa).

To pa bo ravno dovolj, da še naprej obdržimo naš avto.

Vse to je denar lahko je dober ali slab, oziroma takšen po naši današnji smešni zgodbi ali z povsem drugačno končno pripovedjo. Vse je odvisno na kakšen način ga uporabljamo ali kako dobro se znamo z njim predstavljati.

Kdor ga zna dobro upravljati lahko z njim naredi veliko dobrega.

Z njim si lahko privoščimo daljše počitnice v oddaljenih krajih se vozimo v najetih ali kupljenih luksuznih avtomobilih, jadrnicah, jahtah, letalih.

 

 

Kupimo si lahko že skorajda vse razen zdravja, sreče in uspeha.

Zdravje:

Priskrbimo si svetovno najboljšo in najdražjo zdravstveno ekipo, a kljub temu nam pri vsemu ne more pomagati.

Sreča:

Imamo polno financ, 10 avtomobilov, 5 hiš od tega eno na morju, drugo v hribih, tretjo v Španiji, četrto v Grčiji in peto v Švici. Vendar še vedno ni rečeno, da nam bo vse to prineslo še srečo in veselje v življenje.

Uspeh:

Kako postati uspešen? Kaj je uspeh?…Če ti to pomeni samo denar, potem od tega uspeha ne boš kaj dolgo užival. Uspešen postaneš takrat, ko imaš obenem zdravje, veselje in srečo ter denarja lahko le tudi toliko, da se z njim normalno preživljaš skozi vsak pretekli mesec.

 

 

 

Dodaj odgovor Prekliči odgovor