Delo v tujini – Študent in njegova priložnost

Ali vas zanima kako izgleda delo v tujini študenta? Če ste mladi in radi odkrivate svet ter bi želeli delati v tujini vam mi predstavljamo resnične razloge za takojšne pakiranje kovčkov.

Delo v tujini – študent in odkrivanje njegove lepe prihodnosti:

V vsakem primeru imamo ljudje v mladih letih v življenju še vse odprto. Zdaj odvisno je samo na nas kako kvalitetno bomo ta najstniška leta porabili. Še najboljše je, da smo po naravi takšni, da ne maramo iskati izgovorov, temveč zagrabimo za vsako ponujeno priložnost.

S tem imamo same odprte možnosti. Če se nam v življenju kje zalomi nam ni potrebno nič skrbeti, kajti v rokah držimo še druge možne rešitve, ki nas lahko rešijo iz te nelagodne situacije. Na splošno se že kar nekaj let govori, da je v naši državi in pa povsod po Evropi več ali manj kriza oziroma z drugo besedo recesija.

To besedo smo slišali že neštetokrat. Ne malo krat pa še dodatno mladina od starejših posluša, da se morajo sedaj mladi v teh časih znajti, kajti drugače jim v prihodnosti ne kaže dobro. Seveda vse to so le besede, ki še v dodani vrednosti spodbuja mlade k razmisleku o potovanju v drugo bolj razvito državo, kjer se jim ponujajo službe za nedoločen čas z dobro mesečno plačo.

Seveda vsi ljudje imamo enako željo. Imeli bi radi dobro zaposlitev z odličnim zaslužkom od katerega bi se dalo dostojno živeti. No ja v velikih primerih si želimo še več, kot samo to. Ne malo izmed nas ima željo, da bi postali milijonarji. Seveda zakaj pa ne, velike sanje niso nikoli prepovedane. V kolikor bi imeli na računu milijone nam nebi bilo potrebno nikoli nič več delati v življenju.

Živeli bi od obresti. Z ogromno vsoto denarja na računu bi imeli veliko več, kot le dostojno življenje. Prav za prav bi bilo razkošno. Lahko bi si zgradili svojo vilo. Notranjo bi jo opremili po našem okusu. Opremljana bi bila z finsko savno, jacuzzijem in seveda z moderno klimatsko napravo. V garažnem prostoru bi kraljeval kakšen super športni kabriolet. Z njim bi se zapeljali do naše gorske vikend hiške. Tam bi uživali v prekrasnem čistem gorskem zraku. Sproščali pa bi se ob občudovanju prelepega razgleda.

Da absolutno zakaj pa ne, morda nam pri temu lahko pomaga tudi tujina.  Nikoli ne veš. Ne malo je takšnih uspešnih zgodb, ki se začnejo z odhodom v tujino. Vendar moramo se zavedati, da tudi drugje po svetu nam ni vse na pladnju postreženo. Če želimo poslovno uspeti v tujini začnemo vse graditi popolnoma od začetka.

Povsod so nekje plusi, ter tudi prav tako minusi. Zdaj pa je na nas odvisno, če sprejmemo tiste minuse in ostanemo za vedno v tujini. Ali pa se vrnemo nazaj v Slovenijo. Običajno v državah, kjer se govori o večjih plačah so zraven tudi večji stroški. Tega se je potrebno dobro zavedati, kajti če nismo na delovnem mestu z dobrim visokim položajem je tudi plača precej manjša.

V kolikor so tam še stroški življenja dražji se kar hitro začnemo spraševati ter tehtati prednosti. Pri odhodu in delu v tujini je potrebno vedeti, da tam vse pričnemo graditi na novo. V kolikor smo pridni, počasi napredujemo. Pridobimo boljšo službo in pa super plačo, ki so jo pri nas še zamisliti ne moremo. Mladi imajo v času študija vsekakor odlično priložnost, da odkrijejo svet ter njegove priložnosti.

V starejših zrelejših letih je takšno odločitev vse težje sprejeti. Imamo manj časa in poleg tega še družino. V kolikor želimo odpotovati moramo zato prepričati vse družinske člane. Zatem pa nas čaka veliko dela. Prodati je potrebno hišo in pa avto, ter celotno naše imetje, ki ga imamo. Ta nam bo še kako prav prišel v tujini pri nakupu stanovanja.

Enostavno, kot vidite je mladim v takšnem momentu še najlažje, kajti le ti so še popolnoma “svobodni”. Nič jih ne omejuje in ustavlja. Vse, kar naredijo je le to, da gredo malo pogledati in raziskovati svet. V kolikor odkrijejo dobro življenjsko priložnost je super. Če pa ne, pa tudi prav. Dobili so neverjetne in nepozabljive izkušnje pred njimi pa jih še vedno čaka celotna kariera, ki so jo lahko ustvarijo v Sloveniji.

Nekateri se odločijo za študij in delo ob enem. Drugi odpotujejo v London, Kanado ali Avstralijo v času poletnih počitnic. Zanima jih samo počitniško delo za 2 ali 3 mesece. To je ravno prav časa, da spoznaš kulturo, okolico in ljudi. No sem in tja pa imamo tudi take, ki so se odločili za zaposlitev ter delo v tujini za stalno.

To je pogumna odločitev. V vsakem primeru morajo zatem stati z tehtnimi razlogi. Morda za njihovo končano izobrazbo pri nas ne najdejo ničesar. V tujini pa imajo možnost po takojšni zaposlitvi. Seveda sami si pravijo, da nimajo kaj razmišljati v tem primeru. Tuji jezik obvladajo, poleg tega pa so mladi in hitro prilagodljivi danim razmeram.

Kadar imamo takšno željo je še najboljše, da nam pri vsemu temu pomagajo kakšni naši znanci. V kolikor imate daljno sorodstvo v tujini jih lahko te sorodnike kontaktirate preko spleta. Pričnete z njimi komunicirati. Povprašate jih, če so zato, da vam pomagajo. Verjamemo, da bodo radi priskočili na pomoč.

Pomagajo vam lahko pri nastanitvi in hrani. Razkažejo vam mesto in poiščejo tudi službo. Uredijo vam tudi vso potrebno “papirologijo”.  Tako nam olajšajo ves neprijeten proces na maksimalno možno raven. Čisto nič nam ni potrebno skrbeti, kajti za nami stoji znanec, ki je domač v danem okolju.

Kakorkoli če ste se kdaj v življenju tudi spraševali kako priti do denarja in zatem pomislili na tujino. Da definitivno je mogoče tudi v tujini uspeti in dobro zaslužiti. Za prvi odločilni velik korak moramo biti le hrabri. V tujini pa začeti počasi od začetka z majhnimi koraki.

Verjemite, da boste na tak način z vztrajnostjo prišli še najdlje. No in pa neglede nato, četudi ste v zrelejših letih to še ne pomeni, da ste vse zamudili. Vsak dan je nov začetek. V kolikor ste pripravljeni na nekaj novega, potem vsekakor lahko tudi vi lepo uspete v tujini. Glede na vaša leta imate izkušnje, katere pa so tudi v tujini zelo lepo cenjene.

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor Prekliči odgovor